De Zware van Nelle, Supra koffie, Gebroken Afternoon Thee en Chiklet kauwgom. Het komt allang niet meer uit de Van Nelle Fabriek.

Die fabriek is wereldberoemd om zijn architectuur. Het Rotterdamse paleis van licht, lucht en ruimte – geopend in 1930 – is het hoogtepunt van het Nieuwe Bouwen. Het kan niet anders. Dit gebouw moet op de werelderfgoed-lijst van UNESCO komen. Sinds 1985 is het al een officieel Rijksmonument. De grote man achter het complex is Cees van der Leeuw, één van de eigenaren van Van Nelle. Hij is zijn tijd van grote invloed op het vooruitgangsdenken in vooroorlogse Rotterdam. Hij werkt nauw samen met Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt.

Fraaie architectuur is één ding. Maar als je werknemers zich ook nog eens plezierig voelen in hun werkomgeving dan is dat niet alleen goed voor je personeel. Iedereen wordt er beter van. Nu biedt het gebouw onderdak aan kleine creatieve bedrijven in de Van Nelle Ontwerpfabriek. Het pand blijft voor altijd een monumentale herinnering aan die Rotterdamse  periode van vooruitgang en moderniteit.

De programma’s van AIR