Van graanpakhuis van weleer tot grootste dansclub van Rotterdam. Aan het begin van de 20e eeuw heeft de Rotterdamse haven behoefte aan enorme pakhuizen voor de opslag van bulkgoed. De Maashaven wordt aangelegd als dé opslaghaven voor graan. In 1910 is de eerste silo met een capaciteit van 20.000 ton gebouwd.

Tien jaar later komt er een tweemaal zo hoge silo bij, een ontwerp van het architectenduo Brinkman en Van der Vlugt. Daarmee is de Maassilo het grootste graanpakhuis van Europa.

In 2003 sluit de graansilo definitief de deuren. De overslag van graan is inmiddels verplaatst naar de Botlek. Slopen van het betonnen complex. Dat is geen optie. Dus wordt het industriële monument verkocht. Vanaf begin jaren 90 zijn zo al veel oude havengebouwen nieuw leven ingeblazen. Hotel New York. Het Entrepotgebouw. En dus ook de Maassilo. De betonnen kolos krijgt een nieuwe bestemming: een evenementenlocatie. Club Now&Wow houdt er de eerste jaren legendarische feesten. Een deel van silo biedt nu onderdak aan een groot aantal creatieve eenmansbedrijven.

De programma’s van AIR