Rotterdam groeit. Al eeuwen lang. Van vissersdorp tot wereldhaven. Van wederopbouwstad tot Manhattan aan de Maas. Het zijn stoere Rotterdamse verhalen. Van prachtig mensenwerk. Maar niet alleen van mensen, ook de gebouwen maken de stad. Gebouwen schrijven hun eigen geschiedenis met hun eigen betekenis. Dit is te zien in het programma Verhalen van Staal en Steen.

Stadshistoricus en directeur van Museum Rotterdam, Paul van de Laar neemt in Verhalen van Staal en Steen iedere aflevering een Rotterdams gebouw onder de loep. Dikwijls zijn het iconen van de stad, maar soms ook minder bekende. Van de Laar gaat op zoek naar de architectonische waarde, maar wil ook weten hoe het gebouw in de loop van de tijd is gebruikt en door wie. En uiteraard, wat is de betekenis van deze gebouwen voor de stad Rotterdam?

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Stichting AIR en Museum Rotterdam en is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Bevordering van Volkskracht – Stimuleringsfonds Creatieve Industrie – Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur. Met dank aan het Stadsarchief Rotterdam.

Alle artikelen

De programma’s van AIR